We're all stories in the end...

... just make it a good one!

ryktet går

Som den öppna person jag är och alltid har varit väljer jag att skriva av mig lite nu så ni slipper rykten och andras prat.
Om jag stavar fel eller missar nåt mellanslag eller radbrytning kan ni gärna hålla det för er själva, jag är enögd för tillfället och det tar mig rätt lång tid att skriva på datorn. Men vi kommer till det senare. Så. Jag undanbeder mig sådant i alla fall, tack.
 
Så här är situationen just nu:
 
Jag är sjukskriven. I minst 2 månader.
 
Varför?
 
Det började den 1 september med att jag fick den huvudvärk jag är van vid som börjar i nacken och liksom "sveper över" huvudet, till slut var det som att mitt huvud hade somnat, som när man suttit på sina fötter ni vet?
Det blev värre än vad jag är van vid och jag fick även feber. Jag stannade därför hemma tisdag-torsdag. På torsdagen valde jag att sluta ta värktabletter för jag började bli orolig över att huvudvärken liksom inte gav sig. Jag ringde sjukvårdsupplysningen som tyckte att jag skulle gå till vårdcentralen dagen efter. Det var också tanken.
Så reste jag mig för att gå ner till bilen.
Och då började jag se dubbelt, och det har inte släppt än.
Vårdcentralen imorgon byttes till akuten ikväll.
 
Akuten är som akuten är och det blev en del väntan men även röntgen av skallen. På denna dataröntgen såg man en liten förändring i min hjärna, men man kunde inte se vad och jag lades därför in för observation under natten för att sedan göra en magnetröntgen dagen efter (fredag 6/9).
Magnetröntgen visade inte exakt vad det är heller, men vi fick i alla fall veta att det inte är akut, man vill ta mycket mer prover och det blir kanske operation. Sen gick läkaren hem.
Vistelsen på sjukhus var allt annat än lugn, jag hade väldigt mycket ångest då vi inte fick veta exakt vad man hittat och hur läget var - egentligen. Utan några direkta svar släpptes jag under lördagen hem för permission och sedan tillbaka in på söndag. Det var ändå skönt, att få komma hem över natten och få lite ro för tankarna.
På måndag fick jag min "sista dom" som lyder ungefär som den som släpptes i knät på mig på fredagen.
Det sitter något på min hjärnstam som inte ska vara där, detta ger mig värk i både huvud och nacke (tänk er migrän och nackspärr samtidigt) dubbelseende och jag är allmänt slöare än vad jag är annars.
 
Mina prognoser är dock goda (det ser inte elakartat ut på bilderna) och jag har redan tagit en himla massa prover och gjort undersökningar (tack mamma för att du kört mig till sjukhuset flera gånger i veckan) inför ett besök på Universitetssjukhuset i Linköping på den Neurologiska Kliniken där man ska planera min operation.
Jag vet inte exakt när operationen blir men jag har fått veta att det kommer bli så snart som möjligt, så vi får bort rackaren där inne.
 
Jag vill även passa på att lyfta fram dem mest fantastiska människorna som finns på Vrinnevi och det är alla under- och sjuksköterskor! Jag hade aldrig klarat mig genom de första nätterna utan er!
 
 
 
 
Ni får jättegärna fråga om ni undrar över något mer, men jag kommer, som ni kanske förstår, inte vara lika aktiv i sociala medier under den här tiden som jag kanske är annars. Något jag hoppas ni förstår och respekterar (eller kanske blir glada för, att slippa mitt doctor who-tjat?) tills jag är tillbaka på banan igen utan extra saker i huvudet.
 
Många kramar,
Flisan
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: